Meditsiiniteenuse pakkujad on HIV -riski vaiba alla pühkinud, ”ütleb Daskalakis

Meditsiiniteenuse pakkujad on HIV -riski vaiba alla pühkinud, ”ütleb Daskalakis

Tema hinnangul saavad 15–20 protsenti kopsuvähiga inimesi ainuüksi immuno-onkoloogilistest ravimitest suurt kasu, samas kui ülejäänud 80 protsenti vajavad tõenäoliselt ka tavapärasemaid võimalusi, nagu keemiaravi ja kiiritus.

Dr Demetre Daskalakis ei saa magama jääda. Nagu paljude arstide puhul, on aastatepikkused hilised vahetused ja varased ringid tema ajakava räsinud ja tema väsinud tumepruunide silmade alla sügavad sooned söövitatud. Kuid samal ajal kui tema kolleegid tossavad ja pöörlevad, veedab Daskalakis oma ööd patrullides – Manhattan S&M klubi, kus mehed kontrollivad ukse juures nii mantleid kui ka riideid ning maksavad 40 dollarit, et proovida proovi otsides läbi kunstliku suitsu ja valju muusika.

Daskalakis haldab klubi koobastes ühisruumi taga, mis on vooderdatud dekoratiivsete köidikute ja põsepuna väärivate seinamaalingutega, kitsast kliinikust. Kuna mehed seisavad terve öö tasuta HIV- ja C-hepatiidi sõeluuringute järjekorras, pakub Daskalakis (keda mehed armastavalt nimetavad “Dr https://tooteulevaade.top/ Demetre”) oma 30-minutilise tulemuste ootamise ajal oma humoorikaid, maalähedasi nõuandeid.

“Demetre kaasatuse tase on silmapaistev,” ütles Paddlesi promootor ja võõrustaja Hunteur Vreeland mulle ööklubi ainult töötajatele mõeldud vannitoa privaatsuses. “Ta sobib suurepäraselt, sõbralik nägu inimestele, kellel on oma tervise kohta küsimusi. Ta on just see, mida kogukond vajab. ”

Soovitatav lugemine

Suvelaagris HIV -stigma maha jätmine

Miks pole keegi kindel, kui Delta on surmavam

Katherine J. Wu

Me pole uueks pandeemiaks valmis

Olga Khazan

Doktor Demetre, end kirjeldav “gay-tervise sõdalane”, kes võitles kliiniku klubisse toomise eest, äratas möödunud aastal meedia tähelepanu, kui ta tuli New Yorgi meningiidihirmul tänavatele vaktsiine manustama. Vaid mõne päevaga vaktsineeris Daskalakis New Yorgis asuva mittetulundusühingu Gay Men’s Health Crisis abiga sadu kõrge riskiga patsiente ja aitas ära hoida meningiidi puhangu.

Nüüd, Mount Sinai haigla vanemõppejõul ja hiljuti New Yorgi HIV -vastutava tervishoiuvoliniku assistendil, 40 -aastasel Daskalakisel, on tema poisilike näojoonte all vaieldamatu gravitatsioon. Hiljuti hakkas ta koguma Paddlese kummalisest kontoritunnist saadud õppetunde eelmisel kuul ajakirjas LGBT Health avaldatud uurimistööks, mis näitab, et kõrge HIV -riskiga mehed võivad oma haavatavust surmava haiguse suhtes valesti hinnata.

“Meditsiiniteenuse pakkujad on vaiba alla pühkinud HIV -riski,” ütleb Daskalakis. “See uuring teavitab teenusepakkujaid, et HIV -riski hindamine peab olema prioriteet.”

Kuid ammu enne Paddles’i ja avaldatud dokumente oli Harvardi haridusega nakkushaiguste arst rahvatervise eestkõneleja, otsides paremaid viise, kuidas aidata üha suuremat hulka mehi, kes tegelevad kõrge riskiga seksuaalkäitumisega.

“Demetre töötab ööpäevaringselt,” ütleb Michael Macneal, Daskalakise kolmeaastane abikaasa. “Kui ma temaga kohtusin, tegeles ta juba geikogukonnas teavitamisega, jagas kondoome ja tegi HIV -teste.”

Ametliku meditsiinilise väljaõppeta Macneal, abivalmis treener, aitab paberitööde hunnikuid sorteerida ja Daskalakist ööklubidesse järgida, olles valves väljaspool oma mehe eraarsti konsultatsioone.

“See oli sürrealistlik kogemus. Siin oli see tekk lihtsalt vaip, kuid kandsin seda surilinaks lennujaama kaudu. ”

Daskalakis kasvas üles Virginias Arlingtonis, kuid tundis end juba väikesest peale suurlinna poole, nii et ta astus kohe pärast keskkooli õppima Columbia ülikooli. Daskalakis meenutab päeva, mil vanemad sõidutasid ta Columbiasse. „Ületasime George Washingtoni silla, seal põles auto ja vihmaveerennis oli surnud koer. Mu isa ütles: “Oled sa kindel?” Ja ma ütlesin: “Jätka!” “

Üliõpilasena tõi Daskalakise tundmatu tundmatu maitse paljudel nädalapäevadel Manhattani East Village’i, kus tema harjad LGBT ööeluga kujundasid lõpuks tema perspektiivi mitmekesise patsientide eest hoolitsemisel. “Õppisin oma voodirežiimi East Village’i drag queenidest,” naljatab ta.

Kuigi ta järgis Columbias viibides meditsiinieelset õppekava, ei olnud Daskalakis oma viimaseks kursuseks veel kindel, millises meditsiinivaldkonnas ta tegutsema hakkab. Kuid see muutus, kui ta osales üliõpilaste korraldatud kampaanias, et tuua ülikoolilinnakusse teadlikkust AIDSist. Ürituse keskmes oli plaastri väljapanek NAMES projekti AIDS -i mälestustekist ja ülesanne lennata San Franciscosse kunstiteoseid võtma läks Daskalakisele.

Daskalakis ütleb, et tundis, nagu veaks edasi nende miljonite pärandit, kes olid langenud HIVi ja AIDSi. “See oli sürrealistlik kogemus. Siin oli see tekk lihtsalt vaip, aga ma kandsin seda läbi lennujaama [surilina], ”ütleb ta.

Vaid päevi hiljem osales Daskalakis oma murdmaasõidust endiselt jetiga, kuid osales mälestustseremoonial Columbias. „Mäletan, et olin väga väsinud ja ütlesin lihtsalt:„ Seda ei tohiks enam juhtuda. Pean tagama, et seda enam ei juhtuks. ””

Daskalakis võeti varsti pärast seda vastu New Yorgi ülikooli meditsiinikooli ning ta läks Harvardi meditsiinikooli residentuuri ja nakkushaiguste stipendiumi saamiseks. Ta kohanes kiiresti suure võimsusega Harvardi uurimiskultuuriga ja hakkas nägema oma laboritöö tulemusi ägedate HIV-nakkustega.

“Pärast vere võtmist pimedas ruumis, mida valgustavad ainult teevalgustid, mis pidevalt kustuvad, võin kihla vedada, et saan vere kivist välja.”

Kuid samal ajal kaldus Daskalakis tahtmatult kõrvale oma eesmärgist aidata üksikuid patsiente. Ühel päeval teadusliku raamatu jaoks peatükki kirjutades kuulis Daskalakis uuest HIV -i tüvest. Kuigi need teated osutusid valeks, tõrjuti Daskalakis oma uurimistunneli nägemusest välja.

“Miks ma istun siin Bostonis Petri tasside ja rakukultuuriga, kui sattusin sellesse valdkonda inimesi otse aitama?” küsis ta endalt. Just sel päeval pakkis Daskalakis New Yorki ja hakkas helistama kohalikesse haiglatesse, et küsida, kas nad otsivad AIDS -i eksperti, kes on valmis oma käed määrduma.

Nüüdseks tuttav nägu seksiklubides üle linna, meenutab Daskalakis heldimusega mõningaid oma varasemaid katseid pakkuda hooldust mitte ideaalsetes tingimustes. “Pärast vere võtmist pimedas ruumis, mida valgustasid ainult teevalgustid, mis pidevalt kustusid, võin kihla vedada, et saan kivist verd välja,” ütleb ta. Teisel korral meenutab Daskalakis, et ulatas käe süstla järele, kuid teda pidurdasid udused uudsed käerauad ja naeratav alasti mees.

Daskalakis on sellisest fetišistliku seksuaalsuse ilmutamisest üldiselt hämmingus. Kuid see, et ta loob kaupluse kaubanduslikes seksipunktides, ei tähenda, et ta neid seksuaalharjumusi heaks kiidab. “Kas ma armastan kõrge riskiga seksuaalkäitumist? Ei, ”ütleb Daskalakis. “Kuid kas on oluline tunnistada selle olemasolu ja mitte karta seda? Jah. ”

Daskalakis tööl. (Joshua A. Krisch)

Aga need hilised ööd vannides ja S&M klubid pakkusid Daskalakisele palju enamat kui käputäis metsikuid lugusid. Dr Demetre on kogunud olulise anonüümsete küsimustike andmebaasi, mille patsiendid täitsid oma sõeluuringu tulemusi oodates. Oma uurimistöös analüüsis Daskalakis neid iseloomustusi, näidates, et 78 protsenti tema kõrge riskiga patsientidest uskusid, et nende käitumine ei õigusta kokkupuute-eelse profülaktika ravimite nagu Truvada kasutamist.

Kainestav õppetund on see, et mehed, kellel on suur risk haigestuda HIV -i, alahindavad jätkuvalt oma kokkupuutevõimalusi. “Inimesed ei tunnista, et nad on ohus,” ütleb Daskalakis.

Paddles on aeglane kolmapäeva õhtu ja patsientide vahel nõjatub Daskalakis oma kokkupandavale toolile ja ragistab fakte riigi litsentsimise ja nõelapulkade nüansside kohta. Ta sõelub läbi bioloogiliselt ohtlikke kotte, Chaneli nokamüts raseeritud pea kohal, Harvardi kaelapael ümber kaela. Ta askeldab oma lõikelauaga ja tasandab kortsud oma kitsast mustast särgist, millel on kiri: “Nõid, ära tapa mu mõtet”.

Raske on ette kujutada dr Demetret kusagil mujal.

CubaGallery/Flickr

Jaanuaris lubas Euroopa Komisjon 500 miljonit eurot, et töötada inimaju funktsionaalse mudeli loomise nimel. Siis teatas eile Barack Obama ametlikult neuroteaduse edendamise algatusest, rahastades ulatuslikku uurimisprojekti, mille eesmärk on avada aju saladused ja mis hõlmab ainuüksi esimesel aastal üle 100 miljoni dollari föderaalseid kulutusi, samuti eraorganisatsioonide investeeringuid . Mõlemad projektid on suunatud aju toimiva mudeli loomisele, kaardistades selle 100 miljardit neuronit.

Esimest, inimese aju projekti juhib professor Henry Markram École Polytechnique Fédérale de Lausanne’ist. Nende eesmärk on koos 86 muu Euroopa institutsiooni kaastöötajatega hiiglasliku superarvuti abil simuleerida inimese aju tööd. See tähendaks massiivses andmebaasis teabe kogumist üksikute neuronite ja neuronaalsete ahelate tegevuse kohta kogu ajus. Seejärel loodavad nad integreerida nende neuronite bioloogilisi toiminguid, et luua erinevate alamsüsteemide teoreetilised kaardid, ja lõpuks, läbi arvuti simulatsiooni võlu, kogu aju töömudel.

Neuroloogilised ja psühhiaatrilised häired ühiselt "mõjutab 100 miljonit ameeriklast ja maksab meile igal aastal tervishoiukulude osas 500 miljardit dollarit."

Samamoodi on Ameerika Ühendriikide hiljuti ümbernimetatud ajuuuringud uuenduslike neurotehnoloogiate edendamise kaudu ehk BRAIN (varem Brain Activity Map Project ehk BAM) algatus, mis korraldatakse riiklike tervishoiuinstituutide, riikliku teadusfondi ja kaitseministeeriumi kaudu Uurimisprojektide agentuuri ning seda viidi läbi paljudes ülikoolides ja uurimisinstituutides üle USA

AJU püüab luua aju funktsionaalse mudeli – a "ühendada" – oma miljardite neuronaalsete ühenduste ja vallandamismustrite kaardistamine. See võimaldaks teadlastel luua nii a "staatiline" ja "aktiivne" aju mudel, kaardistades nende neuronite füüsilise asukoha ja ühendused, samuti nende töö ja tulekahju koos erinevate piirkondade vahel ja sees. Praegu on meil mõnedesse ahelatesse tehtud väikesed hetkepildid, mis näitavad erinevate ajupiirkondade funktsiooni ja nende rakkude suhtlemist, kuid ainult murdosa kogu aju skaalast. See protsess viiakse kõigepealt läbi palju väiksematel mudelitel, näiteks puuviljakärbse ja hiirega, enne kui jõuab inimese aju versiooni keerukuse juurde.

BRAIN teeb ettepaneku luua see mudel, mõõtes ahela iga neuroni aktiivsust. Praegu tehakse seda sügavate ajutehnikate abil, mis on väga invasiivne protsess, mis hõlmab kolju avamist elektroodide implanteerimiseks üksikutele rakkudele nende väljundite lugemiseks ja salvestamiseks. Arusaadavalt tehakse seda ainult patsientidel, kellel juba tehakse ajuoperatsiooni, ning see on aeglane ja kulukas protsess. Seega oleks BRAINi esimene ülesanne välja töötada selle teabe hankimiseks paremad tehnikad. Selle valdkonna uuringud on juba käimas ning põnevad ettepanekud on sisaldanud nanoosakesi ja lasereid, mis võiksid mõõta nende rakkude elektritootmist vähem invasiivselt või isegi kasutada DNA -d närviühenduste kaardistamiseks.

Mõned teadusringkonnad on mures ka selle pärast, et projekti rahastamiseks vähendatakse juba piiratud rahastamist muudele teadusvaldkondadele.

Kumbki projekt pole teist otseselt tunnustanud, kuid arvatakse, et USA ettepaneku hiljutine väljakuulutamine on vastus käesoleva aasta alguses käivitatud esialgsele Euroopa skeemile. Ja kuigi kahe algatuse vahel on selged erinevused selles, kuidas nad toorinformatsiooni omandavad ja talletavad, samuti kuidas nad plaanivad oma järgnevaid mudeleid koostada, kattuvad need kaks projekti oluliselt. Mõlemal on potentsiaal paremini valgustada, kuidas aju täpselt töötab, ja mõlemad loodavad lõpuks anda meile selgema pildi mitte ainult aju normaalsest toimimisest, vaid ka sellest, mis juhtub nende protsesside katkemise korral. Teadlased ja arstid saaksid seejärel kasutada arvutimudeleid, et simuleerida neuroloogiliste või psühhiaatriliste häirete, näiteks Alzheimeri tõve või skisofreeniaga seotud düsfunktsioone. See avab ka võimalusi paremate ravivõimaluste uurimiseks, samuti vähendab oluliselt psühhiaatriliste ja neuroloogiliste häirete kliinilistes ravimiuuringutes praegu kulusid ja riske.

NIH direktor dr Francis Collins märkis, et sellised häired "mõjutab kokku 100 miljonit ameeriklast ja maksab meile tervishoiukulude osas igal aastal 500 miljardit dollarit."

Siiski on pikk nimekiri takistustest, mida need projektid peavad ületama, enne kui me liiga põnevil oleme, millest vähemalt 100 000 000 000 000 ühendust, mida tuleb mõõta ja modelleerida. See on üle miljoni korra rohkem neuroneid kui geene, mida kaardistada inimese genoomi projektis, mis on lähim lähendus praegustele ettevõtmistele. Lisaks, kuigi inimese genoomil oli selge lõpp, on inimühenduse loomise ambitsioon nii palju suurem kui ka palju vähem täpselt määratletud. Tõepoolest, kummalgi ettepanekul pole veel lõplikku lõpp-eesmärki ja keegi ei tea, milline lõpptoode välja näeb.

Human Brain Project jaoks on märkimisväärne väljakutse ka üle 80 erineva labori koostöö kogu Euroopas. Koostööd tehes, mitte konkureerides, on tootlikkus ja innovatsioonivõime selles ja tulevastes projektides palju suurem. Nende institutsioonide vaheliste laborimeetodite ja kommunikatsiooni erinevuste haldamine, rääkimata egost, on aga äärmiselt keeruline.

Teine suur mure Ameerika ettepaneku pärast on rahastamine ning finantskriisi ja viimaste kuude föderaalse sekvestreerimise tingimustes on raske uskuda, et nad kavatsevad miljardi dollari suuruse projekti heaks kiita, kui nad ei saa isegi nõustuda tervishoiu rahastamise jätkamisega. , haridusele ja sõjalistele kulutustele. Projektile on alla kirjutanud eraettevõtted, sealhulgas Google ja Microsoft, aga ka heategevusorganisatsioonid, nagu Howard Hughesi meditsiiniinstituut ja Alleni ajuteaduse instituut, kuid suurema osa rahastusest peavad siiski tagama valitsusasutused.

Nii oma kõnes Euroopa Liidu olukorras kui ka hiljutises Valge Maja avalduses üritas president Obama peatada BRAINi vältimatuid finantsmeeleavaldusi, tuginedes inimgenoomi projektile, mille lõpuleviimine maksis 2,7 miljardit dollarit, kuid mille tulemuseks oli väidetavalt 140 dollari suurune tulu. iga kulutatud dollar. See avaldus farmaatsia- ja biotehnoloogiaarenduste ning järgnevate idufirmade kaudu. Sellel käibel on potentsiaal veelgi suureneda, kuna tulevikus vähendatakse tervishoiukulutusi meditsiiniarenduste tõttu ja loodetakse, et BRAIN annab sama suure tulu. Siiski jääb küsimus, kas seda investeeringut saaks paremini kulutada mujale, näiteks meditsiinisüsteemi täiustamiseks, uimastiravi arengute uurimiseks või terviseharidus- ja ennetusprogrammideks.